معرفی رشته مهندسی صنایع
مهندسی صنایع عنوانی برای این رشته از مهندسی است که برای بیان کردن راهکار و چاره ای در علم مدیریت سازمان ها و صنعت های مختلف میباشد .
مهندس صنایع سعی بر این دارد که با تلفیق علوم و دروس مهندسی و مدیریت بالاترین بازده و میزان بهره وری سیستم را داشته باشد .
زمینه های فعالیت مهندسی صنایع :
همانطور که بیشتر افراد با این موضوع آشنایی دارند که زمانی یک سیستم نتیجه بخش میشود که تمام ابعاد آن به درستی کار کنند .
رشته هایی نظیر برق ، مکانیک ، عمران و … بیشتر به ابعاد فنی مهندسی و دانش مربوط به آن میپردازد . اما مهندسی صنایع بیشتر به بعد مدیریتی این واحد میپردازد .
در زیر برخی از زمینه های کاری مشخص مهندس صنایع در بازار را مشاهده میکنیم
میدیرت تولید
مدیریت مهندسی
مدیریت پروژه
مهندسی مالی
مهندسی سیستم های بهره وری
و بسیاری از این قبیل موارد که یک شخص به عنوان مهندس صنایع میتواند آنها را انجام دهد
گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی
در مقطع کارشناسی چهار گرایش: تولید صنعتی، برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها، تکنولوژی صنعتی و ایمنی صنعتی وجود دارد
البته این نکته هم باید گفته شود که تنها ۱۰ الی ۱۵ واحد از این گرایش ها با هم تفاوت دارند و از ۱۴۲ واحدی که باید پاس شوند بقیه واحد ها شبیه به یکدیگر هستند.
دروس مشترک در گرایشهای مختلف مهندسی صنایع:
ریاضی، معادلاتدیفرانسیل، برنامهنویسی کامپیوتر، محاسبات عددی، فیزیک ، شیمی عمومی ، مبانی مهندسی برق ، اقتصاد مهندسی، نقشهکشی صنعتی ، استاتیک، مقاومت مصالح، علم مواد، اقتصاد عمومی ، اصول حسابداری و هزینهیابی، ارزیابی کار و زمان، طرحریزی واحدهای صنعتی، برنامهریزی و کنترل تولید، موجودیها ، کنترل پروژه، کنترل کیفیت آماری، تحقیق در عملیات ، روشهای تولید ، تئوری احتمالات و کاربردهای آن، آمار مهندسی، آزمایشگاه اندازهگیری دقیق، کارگاه ماشینابزار ، کارگاه عمومی جوش، کارگاه ریختهگری.
- ۹۶/۰۷/۰۲