عنوان دروس امتحانی و ضرایب هر یک در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی عمران
ردیف |
عنوان دروس |
ضریب دروس |
1 |
زبان تخصصی |
1 |
2 |
ریاضیات |
1 |
3 |
مکانیک جامدات (مقاومت مصالح- تحلیل سازه) |
1 |
4 |
مکانیک خاک و پی سازی |
1 |
5 |
مکانیک سیالات و هیدرولیک |
1 |
6 |
طراحی(سازه های فولادی 1و2- سازه های بتنی 1و2-راهسازی- روسازی) |
1 |
درس تخصصی رشته ها
برنامه ریزی حمل ونقل (برنامه ریزی حمل و نقل – مهندسی ترافیک- آمار و احتمالات)
مهندسی آب (هیدرولیک و هیدرولوژی)- راه و ترابری (روسازی و راه سازی – مهندسی ترافیک)
مهندسی زلزله و سازه (سازه های فولادی و بتن آرمه) – سازه های هیدرولیکی (هیدرولیک و بتن آرمه)
مکانیک خاک و پی (پی سازی و بتن آرمه)- مهندسی و مدیریت ساخت (روش های ساخت، مدیریت پروژه وساخت)
توضیح بیشتر و جزئیات آزمون سراسری :
دروس این رشته در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی دستخوش تغییراتی از سال 1383 شد و دروس پیسازی، هیدرولیک، طراحی سازههای فولادی و بتنی، راهسازی و روسازی از دروس امتحانی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد این رشته حذف شد، ولی ظاهراً مسئولین امر پشیمان شده!؟ و مجدداً از آزمون بهمن 1388 این دروس را جزء مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران قرار دادند. ضریب تمام دروس برای رشته مهندسی عمران در تمامی گرایشها (1) میباشد.
«زبان عمومی و تخصصی »
تعداد سئوالات این درس در آزمون 30 سئوال میباشد. همانطور که از نام درس پیداست، تعدادی از سئوالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی مهندسی عمران میباشد. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف فرق میکند و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند. البته کتابهای راهنمای زبان تخصصی عمران و 504 لغت برای تقویت این درس میتواند جزء گزینههای پیشنهادی باشد.
« ریاضیات »
تعداد سئوالات این درس در آزمون کارشناسی ارشد 15 سئوال میباشد که خود این درس به سه درس ریاضیات عمومی 1، ریاضیات عمومی 2 و معادلات دیفرانسیل تفکیک میشود. در چند سال اخیر، معمولاً 5 یا 6 سئوال از درس ریاضی عمومی 1، 4 یا 5 سئوال از درس ریاضیات عمومی 2 و 5 سئوال از درس معادلات دیفرانسیل مطرح شده است و به نظر نمیرسد این روند در سالهای آینده تغییر زیادی بکند. کتابهای توماس، آدامز، لیت هولد، مارون، دمیدوویچ از منابع مهم دروس ریاضی عمومی 1و2 و کتابهای سیمونز و بویس از منابع مهم درس معادلات دیفرانسیل هستند. هرچند در اکثر دانشگاهها خیلی از اساتید کتابهای تألیفی خود را نیز به عنوان منبع معرفی میکنند.
« مقاومت مصالح »
این درس از دروسی است که به طور ثابت در تمامی سئوالات کنکورهای 20 سال اخیر جزء مواد امتحانی در نظر گرفته شده است. تعداد سئوالات آن در آزمون 15 سئوال میباشد. مطالب این درس در مورد تنش، کرنش، بارگذاری، پیچش، خمش، برش، خیزتیرها، روشهای انرژی و ستونها میباشد. بدون فراگیری این درس فهم درس تحلیلسازهها و یا در بعضی مباحث طراحی سازههای فولادی و بتنی با مشکلات زیادی همراه خواهد بود. تسلط کامل به مفاهیم و روابط برداری، آشنایی نسبی با دروس ریاضی عمومی، استاتیک و معادلات دیفرانسیل برای ورود به مطالعه این درس کاملاً ضروری میباشد. منابع مهم این درس در دانشگاههای معتبر کتابهای بیرجانسون، ایگور یوپوف (ترجمه شاپور طاحونی) و کتاب مقاومت مصالح دکتر حجتا... عادلی میباشند.
« تحلیل سازهها »
تعداد سئوالات این درس در آزمون 10 سئوال میباشد. تسلط بر مباحث استاتیک و تا حدودی مقاومت مصالح به نوعی پیش نیاز یادگیری این درس میباشد. اکثر تستهای این درس از نوع محاسباتی هستند. از منابع مهم این درس در دانشگاههای مختلف کتاب تحلیل سازهها دکتر حجت ا... عادلی، اعمال اتصالات قیچی در تحلیل ماتریسی سازهها دکتر واهاک سیمونیان و تحلیل سازهها تألیف شاپور طاحونی میباشند.
« مکانیک سیالات »
تعداد سئوالات این درس در آزمون 12 سئوال میباشد. البته تا قبل از آزمون سراسری 1389 که درس هیدرولیک جزء مواد امتحانی آزمون ارشد نبود، تعداد سئوالات آن 20 عددی بود. این درس در بسیاری از رشتهها از جمله مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن و ... جزء مواد امتحانی آزمون ارشد میباشد. منابع مهم این درس در دانشگاههای مختلف کتابهای ایروینگ اچ شیمز و استریتر، وایلی ترجمه مهندس علیرضا انتظاری، فرانک ام وایت ترجمه کریم موسوی نسب و مکانیک سیالات تألیف مجید ملکی میباشند.
« مکانیک خاک »
در آزمون سراسری 1389 از این درس 12 سئوال مطرح شده بود. تا قبل از اینکه درس پیسازی مجدداً به عنوان مواد آزمونی کارشناسی ارشد در این درس مطرح شود تعداد سئوالات این درس 20 سئوال بود. سئوالات این درس معمولاً در دو تیپ 1ـ مفهومی و حفظ کردنی 2ـ محاسباتی، ارایه میشود و تقریباً نسبت آنها در آزمون مساوی است. منابع مهم این درس کتاب اصول مهندسی مکانیک خاک تألیف براجا ام داس ترجمه اردشیر اطیابی، مکانیک خاک تألیف دکتر کامبیز بهنیا، دکتر امیر محمد طباطبایی و مکانیک خاک تألیف رضا ابن جلال میباشند.
« پیسازی »
این درس از جمله دروسی میباشد که از آزمون 1388 مجدداً به عنوان مواد آزمون کارشناسی ارشد برای دانشجویان رشته عمران در نظر گرفته شد. مطالب آن نزدیک به درس مکانیک خاک میباشد، حتی چند فصل آن را میتوان به نوعی مشترک با فصول درس مکانیک خاک دانست. از این رو سئوالات آن نیز با این درس به صورت مشترک مطرح میشود. اگر بخواهیم تستهای خاک و پی را از هم جدا کنیم شاید بتوانیم اینگونه بگوییم 8 تست از 20 سئوال خاک و پی به درس پیسازی اختصاص دارد. منابع معروف آن کتابهای مهندسی پی تألیف براجاام داس ترجمه شاپور طاحونی، مهندسی پی تألیف دکتر فاخر، مهندسی پی تألیف باولز میباشد که به عنوان کتابهای دانشگاهی قابل توجه هستند ولی برای آمادگی در آزمون کارشناسی ارشد خیلی جالب به نظر نمیرسند.
« هیدرولیک »
تعداد سئوالات این درس (که از سال 1388 در آزمون رشته عمران گنجانده شده است) 8 سئوال میباشد و مطالب آن مرتبط با درس مکانیک سیالات است و به همین دلیل سئوالات آن با این درس به صورت مشترک در آزمون داده میشود. بیشتر تستهای این بخش بررسی حرکت سیال در کانالها میباشد. از منابع مهم این درس کتابهای هیدرولیک کانالهای باز تألیف سید محمود حسینی و دکتر جلیل ابریشمی میباشد.
« سازههای فولادی و بتنی »
از این درس که در واقع خود به دو درس فولاد و بتن تفکیک شده است در آزمون کارشناسی ارشد بهمن 1388، 16 سئوال مطرح شده بود. مطالب آن همانطور که از نام آن پیداست به طراحی سازههای فلزی و سازه بتنی میپردازد، معمولاً دو یا سه سئوال آن اطلاعات حفظی و مفهومی داوطلبان را میسنجد. در حدود 5 یا 6 سئوال آن با نمایش شکل سازههای مختلف، پارامتر و یا پارامترهایی را سئوال میکند (سئوالات محاسباتی) و در حدود 6 یا 9 سئوال آن مربوط به نمودارها، فرمولهای استاندارد مطرح در طراحی سازهها، نمایش سازههای مختلف و بررسی پارامترهای مختلف آنها (ضریب لوله، خط کمانش پیچشی، مقاومت سازه، نیرو، نقاط بحرانی جوش، مشخصات بتن، ضریب انبساط حرارتی بتن و فولاد، نسبت آرماتورهای متوازن و ...) میپردازد.
« راهسازی و روسازی راه »
از این درس در آزمون کارشناسی ارشد بهمن 1388، 14 سئوال مطرح شده بود. که 7 سئوال از درس راهسازی و 7 سئوال از درس روسازی آورده شده بود، شاید بتوان گفت مطالب درس راهسازی کمی مشکلتر از مطالب درس روسازی است به هر حال این طور که از طرح سئوالات آن در سال قبل پیداست طراحان درجه اهمیت آنها را یکی میدانند. مطالب راهسازی بیشتر در رابطه با محاسبه و مقایسه طول قوسها و هرآنچه در مورد قوسهای افقی و قائم است، میباشد و درس روسازی همانطور که از نامش پیداست به مطالب روسازی راه میپردازد، مطالبی نظیر کرنش سطح جاده، ضخامت خاک و آسفالت جاده، بررسی نوع، جنس و ضرایب مهندسی خاک و آسفالت، درصد نوع و ترکیبات قیر مصرفی در جادهها از جمله مطالب مربوط به روسازی میباشد. منابع مهم این درس کتابهای راهسازی تألیف منوچهر احتشامی، راهسازی تألیف دکتر امیرمحمد طباطبایی، راهسازی تألیف دکتر بهبهانی، روسازی تألیف دکتر بهبهانی و محمد طباطبائی میباشند.
· منابع آزمون ارشد مترجمی زبان انگلیسی
· منابع آزمون ارشد مدیریت آموزشی
· منابع آزمون ارشد مدیریت اجرایی
· منابع آزمون ارشد مدیریت بازرگانی
· منابع آزمون ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
· منابع آزمون ارشد مدیریت دولتی
· منابع آزمون ارشد مهندسی صنایع
· منابع آزمون ارشد نقشه برداری
· منابع آزمون ارشد وزارت بهداشت 96
· منابع آزمون ارشد ویژه پرستاری
· منابع آزمون ارشد پرستاری ویژه
· منابع آزمون ارشد پیام نور 96
· منابع آزمون ارشد پیام نور فراگیر
· منابع آزمون ارشد ژنتیک پزشکی
· منابع ارشد سراسری مهندسی عمران
· ثبت نام ارشد ازاد مهندسی عمران
· ثبت نام ارشد سراسری مهندسی عمران
· تاریخ ثبت نام ارشد مهندسی عمران
· تاریخ ثبت نام کارشناسی ارشد مهندسی عمران
· نحوه ثبت نام ارشد مهندسی عمران
· نحوه ثبت نام کارشناسی ارشد مهندسی عمران
· تاریخ زمان ثبت نام ارشد ازاد مهندسی عمران
· تاریخ زمان ارشد سراسری مهندسی عمران
· زمان نحوه ثبت نام ارشد ازاد مهندسی عمران
· زمان چگونگی ارشد ازاد مهندسی عمران
· تاریخ نحوه ثبت نام ارشد 96 ازاد مهندسی عمران
· تاریخ نحوه ثبت نام ارشد ازاد 96 مهندسی عمران
· چگونگی ثبت نام ازمون ارشد 96 مهندسی عمران
- ۹۶/۰۷/۲۰